Recept ötletek

Házias csirkehúsleves

A hétvégi ebédek egyik kötelező eleme a húsleves, ami akkor jó, ha aranysárga, és sok tészta van benne.

Hozzávalók:

  • Amico Klasszikus vagy Prémium Csirkehúsleves kocka 1 kocka/ liter
  • 1,2-1,5 kg tyúk- vagy csirkehús
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 szem bors
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 10-15 dkg levelestészta

A húst megmossuk, a bőrét rajtahagyjuk. Önts tele egy magas lábast vízzel, majd tedd bele a húsokat, a tárkony, a vegetát vagy a leveskockát és a borsot, sózd meg, majd kezdd el forralni. Amíg fő a hús, pucold meg a zöldségeket, majd vágd őket apróbb darabokra.Ha a leves már forr, és habot vetett, szűrd le kislyukú szűrővel, majd ha már tiszta a leves, tedd bele a zöldségeket, és addig főzd az egészet, amíg a répa és a zeller puha nem lesz.

Tovább >>

Marhahúsleves

 

A jó marhahúsleves titka a hús minőségében rejlik, és persze az Amico leveskockábani. Órák kellenek ahhoz, hogy a húsból a levesbe vándoroljanak az ízek, úgyhogy türelemmel áljunk hozzá az elkészítéséhez!

Hozzávalók:

  • Amico Klasszik marha vagy Prémium marha leveskocka (1 kocka/liter)
  • 1 kg marhalábszár
  • 40 dkg csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 körömnyi cseresznyepaprika
  • 40 dkg vegyes leveszöldség
  • 15 dkg kelkáposzta
  • 2-3 krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál egész bors
  • cérnametélt vagy csigatészta

A húst és a csontot mosd meg, a húst vágd nagyobb darabokra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, majd vágd kisebb darabokra.

A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá 3 liter hideg vizet. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját.

Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát és a cseresznyepaprikát, a borsot, valamint egy kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.

Add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, majd a leveskockákat és fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket. A tésztát külön vízben főzd meg.


A levest szedd egy nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát - a zöldséget és a marhahúst egy külön tálba tedd.

Tovább >>

Zöldségleves

Készítsd el az igazi egészséges és ízletes zöldséglevesünket! Minnél több zöldséget adsz a leveshez annál finomabb és változatosabb lesz a leves íze. Persze szezonális zöldségekből a legfinomabb. Ha még laktatóbbá tennéd, főzz a levesbe tésztát, csipetkét. Elrontani nem tudod, és még gyorsan is végzel vele.

Hozzávalók:

  • Amico Zöldségleves kocka (1 db/ liter)
  • kb. 2 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 babérlevél
  • 1 csipet oregano
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1,5 liter víz (vagy zöldségalaplé)
  • 2-3 kisebb burgonya
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 marék zöldborsó
  • 150 g konzerv fehérbab (ha szárazbabot használunk, előtte áztassuk be és hamarabb adjuk a leveshez)
  • 1 db paradicsom
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Egy közepes lábasban olajat forrósítunk. A fehérrépát, sárgarépát, cukkinit, burgonyát egyenlő méretű kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, hagyjuk 1-2 percig pirulni, majd a fehér- és sárgarépát a vöröshagymára dobjuk. Kb. 5 percig kevergetve pirítjuk. Mehetnek hozzá a fűszerek. Felöntjük a vízzel (vagy alaplével). Lefedve hagyjuk kb. 15 percig főni. Ezután adjuk hozzá a burgonyát. Újabb 10 percig főzzük, majd mehet hozzá a zöldborsó, a cukkini és a fehérbab. Hagyjuk pár percig főni. Közben egy aprítógépben lezúzzuk a paradicsomot a bazsalikomlevelekkel az olívaolajjal és a fokhagymával és az egészet a levesbe öntjük. Forralunk rajta egyet és már tálalhatjuk is!

Tovább >>